Acum citești

Un japonez utilizează Excel pentru aceste ilustraț...

Un japonez utilizează Excel pentru aceste ilustrații inedite

Se pare că este adevărată vorba cum că artă poți face din orice. Însă la Microsoft Excel nu ne-am gândit niciodată.

Tatsuo Horiuchi este un „specialist” în Excel

Unii artiști au pensula și pânza, alții aparatul de fotografiat sau tableta grafică. Tatsuo are o mare atracție pentru Microsoft Excel. Tatsuo Horiuchi este un bătrânel simpatic de 77 de ani din Japonia. În anul 2000 artistul japonez s-a apucat de treabă. Pasionat de artă acesta s-a gândit la o modalitate ingenioasă de a picta. Nici n-a vrut sa audă să dea bani pentru o aplicație precum Adobe Photoshop sau Adobe Illustrator așa că a început să se folosească de ce are preinstalat pe PC-ul de acasă. Cum Paint nu i s-a părut interesant, deși era cam singurulul la care ne puteam gândi având în vedere că are un PC ce rulează Windows, a descoperit Microsoft Excel. Tatsuo și-a setat un țel impresionant: să învețe singur tainele aplicației de la Microsoft și în 10 ani să realizeze ilustrații ce merită expuse lumii.

ilustratii realizate in Microsoft Excel

Tatsuo Horiuchi și-a dezvlotat propriul mod de lucru în Excel. Folosește graficele și diagramele pentru a desena forme neregulate și tool-urile de culoare pentru a crea umbre și detalii. A reușit până acum să ilustreze teme ale culturii japoneze cum ar fi femeile îmbrăcate în porturi populare sau peisaje tematice. Mulți i-au spus că e nebun și că își poate simplifica arta dacă se va îndrepta către o aplicație făcută pentru așa ceva. Tatsuo a vrut să demonstreze că oricine poate învăța să deseneze chiar și cu o aplicație menită să calculeze și să genereze tabele. Anul trecut cei de la Great Big Story i-au făcut o vizită și au filmat pentru contul lor de Youtube materialul de mai jos despre arta lui Tatsuo.

Cine nu crede că un om simplu ar fi în stare de așa ceva poate descărca 2 lucrări ale artistului japonez:

— Cherry Blossoms at Jogo Castle (2006)
— Kegon Falls (2007)

Vezi toate articolele din categoria Artă.


"Schimbarea nu va veni daca asteptam alta persoana sau asteptam alte timpuri. Noi suntem cei pe care-i asteptam. Noi suntem schimbarea pe care o cautam."

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.