Acum citești

Fotografii cu infraroșu superbe realizate de Paolo...

Fotografii cu infraroșu superbe realizate de Paolo Pettigiani

Paolo Pettigiani este un fotograf căruia nu-i place banalul, așa că s-a decis să experimenteze. A realizat aceste fotografii cu infraroșu absolut inedite ce parcă te fac să vrei să le privești la nesfârșit.

Fotografii cu infraroșu

Paolo este cunoscut pentru fotografii cu infraroșu realizate în diverse locuri. Fotograful italian a ales o zonă apropiată de casă pentru această serie, mai precis Munții Domiți. Explorarea unei lumi invizibile este ceea ce l-a făcut pe Paolo Pettigiani să experimenteze această tehnică. Fiind și un mare pasionat de grafică, artisul a căutat noi modalități de a îmbunătății și îmbina mai multe elemente în cadrele pe care le realizează.

Tehnica lui Paolo pentru fotografii cu infraroșu

Paolo a folosit mai multe tipuri de filtre cu aparatul său, un Nikon D750, pentru a ne dezvălui un spectru de lumină pe care ochiul nu-l poate percepe altfel. Artistul și-a modificat aparatul în așa fel încât să poată capta și mai multă lumină. Modificarea implică înțăturarea filtrului optic low-pass și înlocuirea lui cu o sticlă simplă. Această modificare face ca senzorul camerei să devină sensibil la razele UV și infraroșii. Folosind filtrul potrivit pe obiectivul camerei va rezulta un efect ce colorează peisajul cu o nuanță plăcută de roșu și așa iau naștere aceste fotografii cu infraroșu superbe.

Fiind pasionat de călătorie, Paolo a căutat noi zone și cadre pentru a scoate în evidență frumusețea Munților Domiți. Pe lângă această serie de peisaje superbe, artistul italian a realizat fotografii cu infraroșu în New York.

Vezi toate articolele din categoria FOTOGRAFIE.

(sursa)


"Schimbarea nu va veni daca asteptam alta persoana sau asteptam alte timpuri. Noi suntem cei pe care-i asteptam. Noi suntem schimbarea pe care o cautam."

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.