Acum citești

Balerine fotografiate pe străzile din Rio de Janei...

Balerine fotografiate pe străzile din Rio de Janeiro

balerine pe strazile din Rio

Acest proiect artistic inedit aduce în prim-plan balerine din America de Sud fotografiate pe stăzile din Rio, totul pentru a demonstra un oraș al contrastelor.

balerine pe străzile din Rio

Balerine fotografiate de Omar Z. Robles pe străzile din Rio de Janeiro

Omar Z. Robles este un fotograf oficial Fujifilm X-Photographer stabilit în New York. Este pasionat de fotografia de stradă și îi place să spună povești prin cadrele sale. Îi place să lucreze cu omul și să-l prezinte în „mediul său natural”. În ultima vreme a lucrat foarte mult la un proiect fotografic ce a implicat balerine de renume mondial surprinse în mediul urban sau industrial.

Rio de Janeiro era și poate este în continuare un oraș recunoscut ca rău famat. Omar s-a decis să schimbe această percepție adăugând în centrul atenției dansul modern. Reușește să creeze un contrast interesant între frumusețea unui act artistic ce implică multă emoție și un oraș în care infracționalitatea este des întâlnită. Fotograful merge pe idea că orice bestie poate fi îmblânzită mai devreme sau mai târziu. Să nu uităm că Rio este un oraș plin de culoare și dans, nu degeaba găzduiește cel mai cunoscut Carnaval din lume.

balerine pe străzile din Rio

A ales ca locații zone cunoscute, dar și marginale reușind să schimbe percepția publicului despre acest mare oraș sud-american. Omar a colaborat cu balerine și balerini ce au crescut în Rio de Janerio și care au reușit să-și depășească condiția. Cu toții au recunoscut că a fost foarte greu să devină ceea ce sunt acum, dar în același timp nu ar schimba nimic. Despre perioada petrecută de fotograf alături de balerine în Rio spune: Se pare că în timpul nostru scurt petrecut pe meleagurile braziliene am gustat din viața simplă, boemă și plină de bucurii a unei națiuni înconjurate de dans, culoare, dar și de incertitudini! Este o concluzie foarte bună despre un orșa interesant ca Rio de Janeiro.

balerine pe strazile din Rio

Cam așa lucrează Omar Z. Robles

Vezi mai multe articole din categoria Fotografie.

(sursa) | (sursa foto)

"Schimbarea nu va veni daca asteptam alta persoana sau asteptam alte timpuri. Noi suntem cei pe care-i asteptam. Noi suntem schimbarea pe care o cautam."

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.