Acum citești

Pietre aduse la viață prin desen de Akie Nakata

Pietre aduse la viață prin desen de Akie Nakata

pietre pictate de Akie Nakata

Akie Nakata surprinde prin idea ei de a desena pe pietre. Artista reușește să aducă la viață prin aceste picturi miniaturale foarte detaliate orice piatră.

pietre desenate de Akie Nakata

Animale extrem de detaliate pictate pe pietre de râu

Akie își descrie arta foarte simplu. Pentru ea pietrele nu sunt doar suportul prin care își exercită pasiunea pentru artă, aceste pietre reprezintă un mod de viață. Arta ei a devenit rapid virală pe internet și nici nu avea cum să fie altfel. Reușește să picteze aceste animăluțe extrem de detaliate încât putem spune că Akie dă viață pietrelor care îi ies în cale.

pietre desenate de Akie Nakata

Artista susține că nu alege întâmplător aceste pietre. Prin forma lor ele trebuie să o inspire pe Akie și să stabilească „o conexiune între artist și materie”. Akie Nakata a fost mereu în căutarea formelor perfecte, niciodată nu a recurs la a „distruge” piatra pe care a pictat-o. Nu a tăiat și nu a șlefuit pentru a da formă niciodată pietrele pe care a pictat. Acest lucru a ajutat-o să dea viață artei sale. Poate să pară o nebunie, dar un artist interesant are și astfel de concepții, nu?

pietre desenate de Akie Nakata

Cu mare migală aproape chirurgicală și o dedicație dusă la extrem pentru pictură, artista originară din Japonia realizează mini-capodopere pe pietre ce majoritatea dintre noi le ignorăm. Akie este un exemplu de artist modern ce vede mai departe de obiectele simple din jur, iar tocmai acest aspect i-a adus aprecierea pe rețelele sociale, loc unde din ce în ce mai mulți artiști sunt nevoiți să-și facă cunoscută munca. Arta ei este disponibilă pentru amatori pe Facebook sau Instagram.

Mai multe articole din categoria Artă.

(sursa)


"Schimbarea nu va veni daca asteptam alta persoana sau asteptam alte timpuri. Noi suntem cei pe care-i asteptam. Noi suntem schimbarea pe care o cautam."

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.